Skip to main content

GOOISE
PRAKTIJKSCHOOL

288
63
PRAKTIJKONDERWIJS
Big Picture Learning
De leerling is de maat!
Hilversum
 • Alle filters

  KOFFIE OF THEE?

  Wil je liever eerst eens komen kennismaken voordat je op één van onze vacatures reageert? Bij de

  Gooise Scholen Federatie begrijpen we dat de overstap naar een nieuwe werkomgeving een grote stap

  kan zijn. Daarom bieden we je de mogelijkheid om eerst eens kennis te komen maken. Kom langs voor

  een kopje koffie (thee mag natuurlijk ook ;)) en ontdek of de Gooise Praktijkschool jouw school is!

  Afspraak maken

  ‘DE LEERLING IS DE MAAT’

  De school heeft als motto: ‘De leerling is de maat!’

  Nu zal er geen enkele school in Nederland zijn die het niet nastreeft om de leerlingen centraal te zetten, maar hier gebeurt het dagelijks in alles wat we doen en beslissen.
  Dat komt omdat we een school zijn waar de werksfeer zeer goed is, we een open deur policy hebben, we elkaar kennen en dat we er alles aan doen om ieders werkplezier optimaal te houden.

  Wat kenmerkend is aan de Gooise Praktijkschool, is dat we het onderwijs aanpassen aan de passies, interesses, mogelijkheden en behoeften van de leerling, oftewel gepersonaliseerd onderwijs volgens de Big Picture Learning methode.
  We werken vanuit de relatie en het onderlinge vertrouwen dat we samen opbouwen.

  Veel leerlingen geven aan dat ze zich gezien en gehoord voelen door de onderwijsprofessionals en de collega’s zeggen dat als je eenmaal binnen de GPS bent, je niet meer weg wilt.

  COLLEGA’S AAN HET WOORD

  Nieuwe collega’s zeggen allemaal dat ze in een warm bad terecht zijn gekomen. Iedereen is bereid om een ander te helpen. We voelen ons gezien en gehoord, ook door de schoolleiding. 

  We werken vanuit passie samen met onze doelgroep. De relatie met de leerlingen en tussen de collega’s onderling is heel erg goed. We zijn écht een team.

  Uitspraken van verschillende collega’s: 

  ⇒ “Ik ken geen enkele andere organisatie waar je zo gezien wordt als hier”.
  ⇒ “Ik ben zo blij dat ik hier gewoon mezelf kan zijn”
  ⇒ “Ik vind het zo leuk dat hier zoveel mogelijk is”.
  ⇒ “Ik voel mij ontzettend gewaardeerd”.

  Bij ons staat de relatie en coaching van leerlingen boven de kennisoverdracht. Als leerlingen zich fijn voelen dan gaat het leren veel makkelijker. Docenten krijgen energie als ze een leerling zien groeien, als hij/ zij succeservaringen opdoet. Er is hier ook ruimte voor humor. We kunnen ontzettend met elkaar lachen.

  BIG PICTURE LEARNING

  De GPS is een school voor praktijkonderwijs waar de leerlingen hun onderwijs en toekomstontwikkeling vormgeven middels Big Picture Learning (BPL). Dit gaat in eerste instantie uit van de relatie die opgebouwd (en onderhouden) dient te worden tussen de onderwijsprofessional, de leerling en de ouders. 

  Alle leerlingen werken vanuit een eigen IOP (Individueel Ontwikkelingsplan) welke nauw aansluit op de eigen interesses, mogelijkheden en behoeften in relatie met de ideeën over het toekomstig functioneren van de leerling. Deze missie op het leven als participerende burger na de schoolcarrière op de GPS start direct bij de aanvang van het onderwijs op school en loopt door tot en met een aantal jaren na het verlaten van school via de mogelijkheden van de nazorg-avond tot een verlengde nazorg. 

  Onze visie hierbij is het aanreiken van gepersonaliseerd onderwijs waarbij de (oud-)leerling de maat is. Leerlingen krijgen hierbij ondersteuning en begeleiding waarbij het geven van vertrouwen en een grote mate van zelfstandigheid kenmerkend zijn. Dit zowel tijdens de tijd op de GPS, als na het verlaten van de school. 

  SAMENWERKING & PROFESSIONALISERING 

  Binnen onze school wordt er gewerkt met werk- en projectgroepen. Alle docenten nemen deel aan twee werkgroepen, het OOP aan één. Er zijn in totaal elf werkgroepen.
  De projectgroepen komen tot stand doordat medewerkers iets willen ontwikkelen en daarvoor een aanvraag doen. Leden worden gevraagd of ze willen deelnemen aan zo’n projectgroep. De werkgroepen komen gemiddeld 5x per jaar samen en worden aangestuurd door een coördinator. De frequentie van de projectgroepen is afhankelijk van de wens van de deelnemers.

  Eén keer per jaar hebben we met het gehele team een GPS tweedaagse op een mooie locatie in Nederland. Er wordt met elkaar gewerkt aan onderwijsontwikkeling en professionalisering. Tevens is er ruimte voor informele momenten met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. Vlak voor de kerstvakantie hebben we een kerstlunch met het team en het schooljaar sluiten we gezamenlijk af met een personeelsdag.

  Door het jaar heen zijn er verschillende PRO middagen die gevuld worden vanuit het team. Daarnaast hebben we ook 5,5 ontwikkeldagen die iedere medewerker op zijn/haar manier zelf kan inzetten voor professionalisering en ontwikkeling.

  BIJZONDERHEDEN

  Een van de voordelen om bij ons op school te werken is dat je de kans hebt om aan scholing te doen. Dit kan zijn een cursus of een opleiding van een paar jaar. Een voordeel is ook dat nieuwe ideeën of ambities te allen tijde gehoord worden en vaak gehonoreerd.

  Als nieuwe collega krijg je een inductieprogramma aangeboden waarin je goed begeleid wordt binnen de school. Deze begeleiding heeft een duur van 4 jaar. In het eerste jaar veel themabijeenkomsten en intervisie, in het tweede jaar thema’s eventueel op aanvraag en intervisie, daarna zijn er alleen nog intervisiebijeenkomsten.

  Werken op de GPS betekent ook dat je kansen krijgt om door te groeien binnen je functie, maar ook daarbuiten. Zo kun je een TAT traject volgen, je krijgt dan de kans om op verschillende scholen binnen de GSF mee te lopen met een teamleider om zo te onderzoeken of dit passend voor je is.

  Een bijkomend voordeel om op deze school te werken is dat alles bespreekbaar is en dat wij meten met de menselijke maat.