Skip to main content

GOOIS
LYCEUM

1.340
145
HAVO/ ATHENEUM/ GYMNASIUM
Regulier en Technasium
Bussum
 • Alle filters

  KOFFIE OF THEE?

  Wil je liever eerst eens komen kennismaken voordat je op één van onze vacatures reageert? Bij de

  Gooise Scholen Federatie begrijpen we dat de overstap naar een nieuwe werkomgeving een grote stap

  kan zijn. Daarom bieden we je de mogelijkheid om eerst eens kennis te komen maken. Kom langs voor

  een kopje koffie (thee mag natuurlijk ook ;)) en ontdek of het Goois Lyceum jouw school is!

  Afspraak maken

  “JE VOELT JE THUIS OP HET GOOIS!”

  Het Goois Lyceum is een middelgrote school voor havo, atheneum, technasium en gymnasium in het hart van Bussum met het predicaat ‘Excellente School’ op alle afdelingen. Wij geven onderwijs in een veilige sfeer die uitnodigt tot leren, door leerlingen èn door collega’s. We bieden naast een divers aanbod collectieve scholing ook een verhoogd persoonlijk scholingsbudget. Daarnaast maken we ook tijd vrij om aan leskwaliteit te werken en bijvoorbeeld lessen rondom de basisvaardigheden te ontwikkelen. Voor schooljaar 2024-2025 telt een fulltime baan 22,4 lessen van 50 minuten en krijg je één vrij in te zetten ‘snipperdag’.

  We ondersteunen onze leerlingen zich breed te ontwikkelen door ze een gevarierd en eigentijds programma aan te bieden met veel keuzemogelijkheden. De school wordt gekenmerkt door een grote betrokkenheid van medewerkers, ouders en leerlingen. 

  ONZE MISSIE EN VISIE

  Onze resultaten zijn uitstekend en de organisatie draait goed. Toch vragen we ons altijd af of het beter kan. Deze onderzoekende en ambitieuze houding zie je ook terug in ons onderwijs. Op alle niveaus bieden we mogelijkheden, van extra begeleiding tot uitdagende programma’s. Technasium, gymnasium, kunst en media, big business: er is keus genoeg voor elk talent. 

  Het Goois Lyceum maakt deel uit van de Gooise Scholen Federatie. Deze scholengroep hecht veel waarde aan professionele ontwikkeling: alle GSF-scholen zijn bijvoorbeeld gecertificeerd als opleidingsschool. Wij willen er voor iedereen zijn en we willen leerlingen helpen een betere wereld te maken.

  GEZELLIGE EN INFORMELE WERKOMGEVING

  Je komt te werken in een gezellige en informele werkomgeving waar veel aandacht en ruimte is voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. De afgelopen jaren hebben we stappen gemaakt in formatief handelen en differentiëren. Als nieuwe collega bieden we je daarvoor een basiscursus aan met opties voor meer geavanceerde cursussen. 

  We werken met Google Drive en de meeste secties hebben gedeelde mappen om bijvoorbeeld lesmaterialen met elkaar uit te wisselen. We hebben geen vaste vergadermiddag en doen in plaats daarvan al ons overleg op tien studiedagen per jaar.

  De docenten zijn onderverdeeld in vijf teams en de schoolleiding bestaat uit twee directieleden en vijf teamleiders. 

  Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd waardoor je je collega’s snel leert kennen, je zult terechtkomen in een warm bad.

  BIJZONDERHEDEN

  Naast de arbeidsvoorwaarden conform de CAO bieden wij:

  • In schooljaar 2024-2025 telt een fulltime baan 22,4 lessen van 50 minuten en je krijgt één vrij in te zetten ‘snipperdag’.
  • Veel mogelijkheden om naast je lessen coördinerende taken op te pakken of om je te richten op pedagogische of vakdidactische ontwikkelingen.
  • Een coach voor elke nieuwe docent om je wegwijs te maken op school
  • Een verhoogd scholingsbudget: €400 vast en €1000 naar rato van je baanomvang
  • Bruikleen van een chromebook om makkelijk met Google Drive te werken en aan te sluiten op de ActivePanels op school
  • Een aantrekkelijk fietsplan
  • Collectiviteit bij diverse zorgverzekeringen
  • Semi-collectiviteit op een arbeidsongeschiktheidsverzekering (IPAP)

  Fiscaal aantrekkelijke uitruilregeling reiskosten