Skip to main content

DE
FONTEIN

467
53
mavo, prelyceum havo
regulier en Pre Lyceum
Lessen Technologie en Toepassing en Funtology in leerjaar 1
Bussum
 • Alle filters

  KOFFIE OF THEE?

  Wil je liever eerst eens komen kennismaken voordat je op één van onze vacatures reageert? Bij de

  Gooise Scholen Federatie begrijpen we dat de overstap naar een nieuwe werkomgeving een grote stap

  kan zijn. Daarom bieden we je de mogelijkheid om eerst eens kennis te komen maken. Kom langs voor

  een kopje koffie (thee mag natuurlijk ook ;)) en ontdek of De Fontein jouw school is!

  Afspraak maken

  MET PASSIE VOOR JOUW TOEKOMST

  De Fontein is een dynamische en kleinschalige school voor mavo (vmbo-t) in Bussum, met 467 leerlingen en 53 collega’s. Iedereen kent elkaar en de school is een plek waar leerlingen én collega’s zich veilig voelen en met plezier naartoe komen. Als één team werken we samen aan de ontwikkeling van onze leerlingen en het onderwijs, waarbij goede afstemming van processen essentieel is. We werken niet alleen in secties, maar ook vanuit werkgroepen die ontstaan vanuit interesse en deskundigheid.

  Op de Fontein gaat het niet alleen om prestaties, maar ook om hoe die prestaties worden bereikt. Naast cijfers beoordelen we ook competenties.
  Zo groeien onze leerlingen niet alleen in kennis, maar ook in vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. We zijn trots op het feit dat we leerlingen het gevoel van gezien en gekend kunnen geven.

  ONZE MISSIE EN VISIE

  De Fontein is een kleinschalige school, waar de menselijke maat ervaren wordt en waar onze waarden de verbinding zijn. Door aandacht voor zowel de leer – als de ontwikkellijn van de leerling. Door aandacht voor sociale omgang met anderen, door ontmoetingen binnen de coachmomenten. Door een veilige en dus krachtige leeromgeving. Leerlingen en docenten zorgen samen voor een goede sfeer. Docenten hebben veel invloed op de kwaliteit van de relaties. Klassenmanagement en didactiek zijn gericht op effectiviteit en kansengelijkheid. Dat betekent onderscheid kunnen en durven maken. Door er te zijn, als mens en als coach. Door uit te dagen en te ondersteunen. Een leven lang leren voor een onzekere toekomst betekent aandacht voor de ontwikkeling van competenties, daarmee kun je ook in nieuwe situaties een goede aanpak kiezen. Iedere leerling heeft talenten; herkenning daarvan en aandacht daarvoor maken het leren uitdagend en aantrekkelijk. Ook is de aandacht hiervoor onderdeel van burgerschapsvorming.

  Ons onderwijs is gebaseerd op drie kernwaarden:

  Vertrouwen en optimisme

  • Je hebt de ambitie om je capaciteiten te ontplooien
  • Je kunt verantwoordelijkheid (leren) dragen
  • Je krijgt ruimte om nieuwsgierig te zijn

  Relatie en dialoog

  • Je gaat bindingen aan: met de ander en met je omgeving
  • Je draagt bij aan een open en eerlijk klimaat
  • Je geeft ruimte voor opvattingen van anderen
  • Je lost problemen op door deze te benoemen en te bespreken

  Respect en veiligheid

  • Je wordt gekend en doet ertoe
  • Je mag je kwetsbaar opstellen
  • Je wordt vertrouwd

  BIJZONDERHEDEN

  Waarin onderscheiden wij ons?

  • De schoolloopbaan van de leerling staat centraal.
  • Met ingang van augustus 2019 heeft De Fontein samen met het Goois Lyceum een unieke route voor toekomstige havoleerlingen: de Pre Lyceum stroom. Dit traject is bedoeld voor leerlingen met havocapaciteiten die op dit moment nog niet klaar zijn voor een havobrugklas. Zij groeien in hun eigen tempo naar de havo toe.
  • Uniek is ook ons programma in klas 4, waarin wij in zgn. sectormiddagen de leerling voorbereiden op een optimale aansluiting richting mbo dan wel havo.

  Wij werken hier nauw samen met het ROC Amsterdam/Gooi en Vechtstreek en het Goois Lyceum.

  SAMENWERKEN AAN ONTWIKKELING

  De Fontein is een eigentijdse school voor mavo (vmbo-t) in Bussum waar iedereen elkaar bij naam kent. Een school waar we met z’n allen graag komen en waar we ons veilig voelen om samen te werken en te leren. Op De Fontein word je herkend en gekend.
  We zijn trots op onze school, omdat de leerlingen het naar hun zin hebben en er enthousiast over vertellen aan familie en vrienden. De school kent duidelijke regels. De leerlingen weten daardoor waar ze aan toe zijn. Dat geeft een gevoel van zekerheid en veiligheid.